Varför FRAM?

Hantverks-bemanning

Det vi kallar för bemanning med hantverk är idén att riktigt bra personallösningar kräver fingertoppskänsla och gediget arbete. Kreativa lösningar och personalhantverk i kombination med snabba puckar är ett normaltillstånd på FRAM. Det är också genom långsiktiga och engagerade relationer som vi kan hjälpa er med personal på ett sätt som gör att det alltid blir ett nyckelverktyg för er lönsamhet och tillväxt - och aldrig för att ni inte hade något annat val.

Engagerad och personlig bemanning
Lyhörd och flexibel service
Taggad, kompetent och utbildad personal
All vår personal kan få ut sin lön direkt efter pass. Läs mer här
All vår personal är validerad, bakgrundskontrollerad och innehar goda vitsord från tidigare arbeten.
Boka ett möte med oss!
Vårt hemliga vapen

En unik förmåga att attrahera personal - blixtsnabbt

All vår personal har möjlighet att ta ut sin lön redan dagen efter. Vi är det enda auktoriserade bemanningsföretaget i Sverige med direktlön. Det ger oss superkrafter när det kommer till att få in kompetent personal - blixtsnabbt.

Ta inte oss på orden

Lyssna på våra nöjda kunder

Bli nöjd kund du med

"FRAM har alltid varit lyhörda, flexibla och anpassningsbara efter våra behov. Det är alltid skönt att jobba med företag som ser lösningar och inte problem!"

Göteborgsfamiljen är stans största restaurangkoncern med över tjugo enheter i Göteborgsområdet.

Andreas Nicoletti
Executive Chef på Göteborgsfamiljen

"Vilken jäkla leverans av FRAM! Jag är supernöjd med både servis och kök. Branschens bästa personalföretag 😍"

Kungsportshuset är en del av Moment Group, som äger bl a Wallmans, och är en magisk show- och eventkrog i centrala Göteborg.

Frida Jonson
Operations Manager på Kungsportshuset

"FRAM är ett personligt famljeföretag som alltid levererar. Det här är goa gubbar och tjejer som bryr sig, på riktigt!"

Easyfairs är ett av Sveriges största mässföretag med anläggningar i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Lennart Johansson
Teknisk Chef på Easyfairs Sverige
Bemanning

Våra tjänster

Att sätta människor och kunskap i tydliga fack är inte helt enkelt. All vår personal är individer med egna styrkor och svagheter och meningen är att du ska lära känna dem för att kunna arbeta med dem på bästa sätt.

Vilken typ av personal har ni?

Den långa listan ser ut så här:

Restaurang
Servis
Restaurangbiträde
Bartender
Konferensvärd
Frukostvärd
Garderob/entrévärd
Hovmästare
Restaurangchef
Kock
Köksbiträde
Disk
Kökschef

Hotell
Housekeeping
Reception
Lokalvård

Servis Akademi

Enklare serviskunskaper för event, festvåning och banketter. Liten till ingen kassavana men mer erfarenhet än Servis Beginner.

Servis

Duktig och servicedriven servis som klarar de flesta uppgifter. Har kassavana och kan ta station.

Kassavana
Stationsvana

Servis Pro

Ett riktigt serveringsproffs som tar egen à la carte station, är säljande och duktig på service. Har i de flesta fall gått FRAM Akademins vår vinutbildning.

Kassavana
À la carte station

Kock

Duktig och rutinerad kock som kan hantera det mesta i köket. Söker du en kock som kan stå på spisen eller i luckan, välj Kock Pro.

Klarar det mesta i köket
Erfaren kock

Kock Pro

Rutinerad och självständig kock med lång erfarenhet, duktig matlagare som kan stå på spisen och ta luckan.

Klarar spis och lucka
Erfaren matlagare

Diskare

Diskare med klipp i steget och känsla för logistik.

FRAM Akademin

"FRAM Akademin gör oss unika i lösningen på personalbristen"
- Alexander, VD

I FRAM Akademin utbildar vi ny och befintlig personal genom praktiskt inriktad e-learning och heltäckande gedigna yrkeskurser. Alla som anställs på FRAM går en utbildning anpassad efter vilken kompetensnivå de ligger på. Det är så vi kan kvalitetssäkra vår personal och vara säkra på att vi alltid har rätt kompetens.

Mer om FRAM Akademin

Redo att anlita ett företag som förstår sig på det du gör?

Boka ett möte
FAQ

Vanliga frågor

Vad kostar personal från er?

Räknar man in alternativkostnaden för att inte använda våra tjänster, dvs rekrytering, upprätthållandet av personallistor och arbetstiden det tar att jaga in personal (för att inte nämna stressen), så är det inte svårt att se varför många företag använder oss för att täcka hela personalbehovet utöver sin ordinarie personal.

Gör ni rekryteringar också?

Testa vår kostnadseffektiva övertagsrekrytering som är en form av bemanning där syftet är att kandidaten ska övergå till anställning direkt hos er. Lär känna kandidaten in action innan ni tar beslutet att anställa. Läs mer här.

Är du i behov av exekutiva tjänster? Då har vi ett partnerskap med Growisit, som är specialister på rekrytering till högre positioner i besöksnäringen. Kontakta oss för mer info.

Vilka kollektivtal är ni anslutna till?

Vi är anslutna till både Bemanningsavtalet via Kompetensföretagen Almega samt Gröna Riksen via Visita. Vilket innebär att underlag för GFL-upphandling kan komma att behövas vid ett samarbete. Läs mer här.

Hur länge måste man hyra?

Minsta bokningsbara pass är 6 timmar. Sen får man hyra hur länge man vill.

Kan man anställa er personal?

Vår personal och deras integritet är helig mark. En vanlig missuppfattning är att man arbetar på bemanningsföretag för att man inte fick något annat jobb. Det kan inte vara längre från sanningen. Alla som jobbar på FRAM gör det för att de vill jobba hos oss vi, för att vi har utbildat dem och för att de aktivt valt FRAM före arbete direkt hos kundföretagen.

Vill man erbjuda någon av våra anställda en tillsvidaretjänst får man självklart detta. En rekryteringskostnad tillkommer, be om offert.

Vad ingår i timpriset?

Ni betalar ett fast timpris, exklusive OB, inklusive samtliga personalkostnader. Det vill säga: Arbetsgivaravgift (31,42%), tjänstepension (4,7%), semesterersättning (12,7%) och sjuklön ingår i priset.

Slå en pling!

Kontakta oss

Vill du bli kund tar vi alltid ett möte innan, digitalt eller fysiskt, för att berätta mer om vad vi menar med hållbar bemanning. Sedan kommer en av våra konsultchefer ut till er för att lära lära känna er verksamhet bättre.

Tack för att du kontaktar FRAM. Vi hörs snart!
Oops! Något gick snett :(