Med kärlek och hjärta

Familjeföretag i dubbel bemärkelse

FRAM drivs med hjärta och passion för det som är vår viktigaste tillgång - vår personal. Vi kallar oss Framfamiljen, för det är så man ska känna när man jobbar hos oss.

Men vi är också ett familjeföretag i den mer klassiska bemärkelsen. FRAM grundades och drivs av bröderna Fabian och Alexander Sundelin. De båda är uppvuxna i restaurang- och servicebranschen och brinner för allt som har med människor att göra.

"Det är när vi får värmen och kärleken från våra medarbetare som vi påminns om varför vi gör detta, det är människorna som är hela poängen med FRAM."
Alexander Sundelin
"Vår kära mor var vår allra första konsult. Hon har varit med sen vi startade och idag jobbar hela familjen med oss på ett eller annat sätt. Det är sånt vi älskar!"
Fabian Sundelin

FRAM i siffror

1200%
I tillväxt sedan 2020
0,8 mn
Tallrikar vi burit (ish)
600+
Taggade medarbetare
5,000+
Gånger våra kunder sluppit sitta i skiten
Vår vision

Vi har ett enda mål:
Att skapa lösningar på personalbristen

Ok, det stämmer inte riktigt. Vi har faktiskt några till. Vi vill också bygga Sveriges roligaste restaurangföretag, utbilda tusentals nya restaurangare (varje år!), berätta för så många människor vi kan att hospitality är ett av världens roligaste jobb och bjuda Petter Stordalen på stekt fläsk med löksås på Bullen i Malmö. För att nämna några.

Att branschen behöver tillföra personal till arbetsmarknaden är årtiondets understatement. För oss som personal- och utbildningsföretag är lösningar på personalbristen vår absolut största drivkraft. För att bidra med värde på arbetsmarknaden och vara en del av lösningen måste vi skapa ny personal med rätt kompetens, inte bara anställa de som redan kan. För att uppnå det har vi byggt en kunskapsplattform som vi kallar FRAM Akademin.

Läs mer om FRAM Akademin
Våra värden

Fyra saker vi tror på

Hantverksbemanning

Det vi kallar för hantverksbemanning är idén att riktigt bra personallösningar kräver fingertoppskänsla och ett gediget arbete. Kreativa lösningar och ett gediget personalhantverk i kombination med snabba puckar är ett normaltillstånd på FRAM.

Att förstå er verksamhet

För att hitta de absolut bästa personallösningarna ser vi till att redan innan få full förståelse för hur er verksamhet funkar. Vi kommer ut och kör en service och gör en snygg introfilm så att all ny personal kan det essentiella redan innan de kommer till er.

Personligt engagemang

Det är genom långsiktiga och engagerade samarbeten som vi kan hjälpa er med personal på ett sätt som gör att det alltid blir ett nyckelverktyg för er lönsamhet och tillväxt och aldrig för att ni inte hade något annat val.

Vi sitter i skiten tillsammans

Vi håller alltid "fötterna på golvet". Vilket innebär att vi på FRAM delar den känsla som uppstår när dagen inte riktigt gick som planerat. Om ni sitter, så sitter vi.

Vår historia

FRAM till idag

FRAM startades för att hjälpa en bransch vars viktigaste tillgång är den kanske svåraste att upprätthålla.

2015

Grundades

I november 2015 grundade Alex och Fabian FRAM.

2016

Vårt första gig

Med anteckningar i telefonen och Alex och Fabians mamma som första konsult var vårt första uppdrag på Trädgår'n i Göteborg (som fortfarande är kund hos oss).

2017

40 anställda

Vi utvecklade vår första servisutbildning och det som idag har kommit att bli FRAM Akademin. Vi hade ca 40 anställda och fick vår första enreprenad.

2022

Expansion och mässor

Med en tillväxt på över 1200% sedan 2020 har vi expanderat till Stockholm och Malmö och är idag ett av Sveriges mest etablerade bemanningsföretag inom besöksnäringen.

Slå en pling!

Kontakta oss

Vill du bli kund tar vi alltid ett möte innan, digitalt eller fysiskt, för att berätta mer om vad vi menar med hållbar bemanning. Sedan kommer en av våra konsultchefer ut till er för att lära lära känna er verksamhet bättre.

Tack för att du kontaktar FRAM. Vi hörs snart!
Oops! Något gick snett :(